9158 126 0917
مثلث کار در آشپزخانه


بازدید : 35 نفر

مثلث کار در آشپزخانه شکل هندسی غالب در اکثر آشپزخانه ها چهارگوش است. از کابینت مربع مستطیلی گرفته تا اکثر دیگر لوازم آشپزخانه.

 اما مثلث کار در آشپزخانه یک مثلث خیالی بین این چارگوش هاست که عنصری مهم در طراحی آشپزخانه است و قابلیت آشپزخانه را بالا میبرد.

دلیل این نوع طراحی ایجاد فضای مناسب برای انجام کارهای مختلف و جلوگیری از اتلاف زمان و انرژی بیهوده در حین انجام کار به دلیل رفت و آمدهای مکرر در حین آشپزی و آماده سازی غذاست

کابینت مثلث

کار بر روی بهینه سازی طرح های آشپزخانه در سال ۱۹۲۰ توسط لیلیان مولر گیلبرت که یک روانشناس صنعتی و مهندس طراح است صورت گرفت.

نهایتا در سال ۱۹۴۰ براساس تحقیقات گیلبرت در زمینه آشپزخانه عملکرد گرا موضوع صرفه جویی در حرکت در آشپزخانه مطرح شد و به دنبال آن مثلث کار آشپزخانه معرفی شد تا  کارایی فضای آشپزخانه را بین مراکز اصلی کاربالا ببرد.

 پخت و پز (اجاق گاز یا فر)، آماده سازی (سینک ظرفشویی) و ذخیره سازی مواد غذایی (یخچال) این مراکز اصلی و پر کار را تشکیل می دهند که هرکدام را میتوان گوشه  یک مثلث تصور کرد و خطوط  خیالی بین آنها مثلث کار آشپزخانه  را تشکیل می دهند. این  ایده به این معناست که این سه عنصر باید به صورت یک پلان مثلثی و نزدیک هم  قرار بگیرند.

مثلث کار در آشپزخانه


بهترین فرم این مثلث نیز، متساوی الاضلاع است که طول ساقهای آن حداقل ۱٫۵ تا ۲ متر باشد و با توجه به اینکه در ناحیه مثلث کار بیشترین فعالیت ها صورت می گیرد نیازمند طراحی دقیق و دسترسی بدون مانع است.

البته این مثلث ایده آل فضاهای چهارگوش و U شکل بوده  و برای ایجاد مثلث طلایی در فضاهایی که امکان نصب کابینت به شکل L یا موازی هم وجود دارد بهتر است محل قرار گیری یخچال با فاصله ای مناسب در امتداد محل قرار گیری سینک آشپزخانه یا اجاق باشد تا فرم مثلثی قرارگیری لوازم رعایت شود یا حداقل در آشپزخانه هایی که امکان نصب کابینت تنها روی یکی از دیوارها وجود دارد فاصله مناسب  ۱٫۵ متری بین این سه وسیله رعایت شود تا فضای مناسب برای  کار در آشپزخانه ایجاد شود.


هر یک از اضلاع این مثلث نباید کمتر از ۱۲۰ سانتی متر و از طرفی دیگر نباید بیشتر از ۲۵۰ سانتی متر باشد. و در مجموع حداقل محیط مناسب برای این مثلث حدود ۳۵۰ سانتی متر و حداکثر آن در حدود ۷۵۰ سانتی متر است.  اگر این اندازه ها کمتر از میزان استاندارد باشد باعث تداخل در تردد و همچنین ایجاد خستگی زیاد بعد از فعالیت در محیط آشپزخانه میگردد

مثلث کار در آشپزخانه


همچنین پیشنهاد می شود بین محل قرار گیری سینک و اجاق گاز نیز بین ۱٫۵ تا ۲ متر فاصله وجود داشته باشد. تا به شما اجازه‌ قرار دادن وسایل آشپزی  داده شود . از طرفی این فاصله روی صفحه کابینت به شما اجازه میدهد تا جایی برای انجام آماده سازی مواد و امور شست وشو ، پاک کردن و خرد کردن و … را داشته باشید.

بهترین محل برای قرارگرفتن یخچال جایی  به دور از رطوبت و گرماست . بنابراین در روش چیدمان مثلث کار این نکته باید رعایت شود ، اما چنانچه متراژ  فضا این اجازه را به شما نمی دهد بهترین مکان برای یخچال با رعایت فاصله ای حداقل یک متری از سینک آشپزخانه یا اجاق گاز است و البته فراموش نکنید که باید بدون ایجاد مزاحمت بتوانید به راحتی درب یخچال را باز و بسته کنید و تمیزکاری یخچال و قفسه های آن نیزبه راحتی امکان پذیر باشد.